Ugrás a fő tartalomra

Táncos-kalandos hétvége 2019

Nyári tábor. Erre szocializáltak minket az iskolában és ezt a részét talán mindenki szerette/szereti is. Mert egy teljesen más közegben, aktívan, szórakozva eltöltött pár nap még jobban összekovácsol egy közösséget. Főleg ha annak megvannak a jól bevált keretei.
Az aktív kikapcsolódásban hiszek. Sok tánc, pici sport, természet, táncmeditáció és az elmaradhatatlan akadályverseny.
Na igen. Az akadályverseny. Azért írok most pár sort mert az ebből készített video némi magyarázatra szorul.
Hol is kezdjem? Szóval - ciki vagy nem de - elég aktív úttörő voltam, így rengeteg akadályversenyen vettem részt. Emlékszem egyszer a Szentendrei szigeten nagyon eltévedtünk és....na de most nem erről szeretnék írni. Számomra mindig hatalmas élmény volt.

A csapatok a verseny után /sajnos Laura nélkül/

Ezekből az élményekből született meg a táncos-kalandos akadályverseny. Ez egyszerre több célt is szolgál. Vannak olyan kulturális jellegű feladatok, amik a helyi nevezetességeket mutatják be a versenyző csapatoknak és vannak a kényelmi zóna elhagyását célzó feladatok. Nagyon fontosak olyan embereknek, akik amatőrként kiállnak mások elé egy színpadra táncolni. Ezek az idétlenkedések valójában komoly dolgok, bár ezt nehéz elhinni.
A verseny része - mert kis csoportok versenyeznek egymással - az pedig arról szól, hogy játékosan is összemérhetjük tudásunkat. 
Az idei táncos-kalandos hétvégén is szóba került, hogy milyen kevés női közösség tagjai tudják valóban tisztelni egymást és maximum ilyen aranyosan versenyezni veszekedések és komoly rivalizálás helyett, pedig mindannyian vágyunk rá. Vajon miért van annyi rossz élményünk arról, ahogyan a nők egymással tudnak viselkedni?

Mi arra jutottunk, hogy azokban a közösségekben nincs rivalizálás és egymásra fújás, ahol mindenkiben egyértelmű a szándék, hogy jól szeretné érezni magát és ahol valóban nincs elvárásunk a többiekkel szemben. Ha valaki mégsem tudja ezt elérni, nem mutogat a többiekre, hogy ők a hibásak, hanem pontosan tudja, hogy valamit önmagában kell helyre tennie. Szóval az is fontos, hogy legyen némi önismerete. Ez általában olyan nőknek sikerül, akik már tudják mik a valódi problémák és nem csinálnak maguknak feleslegesen mondvacsinált bajt. Így könnyebben leküzdhető a trópusi hőség, a vihar a Duna közepén egy kis kenuban vagy a magasság egy fa tetején, a fáradtság, a szomjúság vagy lehet hogy bármi. :)
A kölcsönös tisztelet, az együttes közös akarata annak, hogy jól érezzük magunkat és némi önismeret után elképzelhető, hogy akárhány évesek is vagyunk olyan önfeledten tudunk játszani, mint gyerekkorunkban. A játék pedig nem csak szórakozás, hanem tanulás is egyben.
A videókat a játék folyamán kötelezően rögzítették a csapatok. Ezekből a pillanatokból készült ez a kis film. Az önfeledtség ne tévesszen meg senkit. Nyolcvan feladat, harminc pontos kvíz hegyen völgyön biciklivel negyven fokban. Higgyétek el emberpróbáló volt és nagyon is komoly. Azért a táncórákból is válogattam pár részletet. Jó szórakozást! :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Miért szűnt meg a Sweet Ginger?

Ezt a kérdést többen is feltették nekem, ezért gondoltam válaszolok részletesen és igyekszem úgy, hogy a tanulságos részét ti is megkapjátok. 2001 óta táncolok és 2005 óta tanítok hastáncot. Az elmúlt közel 20 év alatt számtalan csoportom alakult ebből az egyik legnagyobb veszteség a Babylon Bellydance Company volt, amit Sarkadi Eszter Mirkával vezettünk. Nagyon aktív, inspiráló és sikeres évek voltak ezek Mirka Indigó stúdiójában. Mirkával: Akkoriban a budapesti három csoportom és vidéki két csoportom tanítványi száma hatvan fő fölött volt. Sokat dolgoztam azért, hogy eljussak odaáig. De az ellenerők - akiket ez csöppet sem érdekelt - még keményebben dolgoztak. Olyan ez, mint amikor megszületik valaki és kialakulóban van az immunrendszere. Nem futhat el vagy hátrálhat meg, meg kell küzdenie különben minden elvész. Ha sikeres vagy bármiben is az ellendrukkerek meg fognak jelenni. Akkor - ma már tudom nem kellett volna - én feladtam a küzdelmet. Nem értettem mi történik velem. Egy napon

Márciusi workshop

A márciusi workshopon Burkus Dávid színpadi jelenlét és belső béke című workshopjával fogja segíteni fejlődésünket. Dávid általában gyerekekkel foglalkozik de ismervén őt azt gondolom nagyon hasznos két órában lesz részünk. Külön csak az ő részére is lehet jönni, de jelentkezni szükséges a debreceninelli@gmail.com-on. Várunk mindenkit szeretettel!

Új kezdő táncórák Esztergomban

Ha még eddig nem hallottál volna róla, akkor elmondom, hogy Esztergomban létezik egy Sweet Ginger nevezetű törzsi fúziós tánccsoport. Most lehetőséged nyílik kapcsolódni ehhez a női közösséghez. Keresem azokat a nőket, akik szeretnék valódi, női minőségük sokszínű rétegeit megélni egy olyan világban ahol erre kevés lehetőség adódik. Olyanok, akiktől távol áll a felszínes pop kultúra, akik vágynak a táncra, de nem zumba és nem "dizsi" kategóriában.